Fondi per objektin e ri

Të nderuar vëllezër dhe motra,

FONDI PËR BLERJE TË OBJEKTIT TË RI ka filluar në Ramazan të vitit 2014 nga anëtarët e shoqatës “Bujaria”, kurse në fillim të vitit 2015, kur kishim një rast për të blerë një objekt, këtë aktivitet e zgjeruam edhe për çdo dashamir tonin, të cilët i falënderojmë përzemërsisht në emër të kryesisë së xhamisë “Bujaria” që kanë qëndruar me ne, na kanë përkrahur, na kanë ndihmuar dhe kanë kontribuuar maksimalisht për ta blerë atë objekt.

Për këtë projekt u angazhua të ndihmojë çdo dashamir musliman, e njohëm apo nuk e njohëm, secili me aq sa pati mundësi. Dikush i ka prishur edhe planet familjare apo të biznesit vetëm e vetëm që të marrë pjesë në këtë projekt të hairit dhe të fitojë shpërblimet tek Allahu i madhërishëm.

Për ta blerë objektin në fjalë, nuk kishte asnjë pengesë përveç parasë; prandaj me energji të madhe dhe me transparencë të plotë filluam të merremi me pengesën e vetme, pra me tubimin e të hollave, që elhamdulilah shkoi edhe më mirë seç kemi pritur.

Ajo që na e prishi ecurinë është se pronari i objektit, hoqi dorë nga bisedimet pa ndonjë arsye të dukshme.

Sidoqoftë, ne, këtë punë e kemi filluar me përkrahjen tuaj dhe ashtu do ta vazhdojmë. Ndonëse transparenca jonë po na kushton shtrenjtë porse megjithatë ajo është rruga e suksesit dhe bashkimit të sinqertë.

Si PËRGËZIM vlen të përmednet se deri sot janë tubuar afër 225 000 euro nga kontributet tona të përbashkëta dhe 150 000 euro të tjera kemi huazuar, pra gjithsej 375 000 euro.

Me ndihmën e Allahut e pastaj me këtë shumë të hollash, jemi të sigurt që shumë shpejt do gjejmë një objekt edhe më të madh dhe më të përshtatshëm se ai i kaluari.

Mbas gjithë atyre përpjekjeve të filluara në ramazan 2014 pwrfundimi i blerjes së komplet ambienteve të reja përfundoi pak para ramazanit 2017, u morën iniciativa të reja për kontribute të reja financiare nga muslimanët e Linz-it dhe jashtë tij, por përsëri këto kontribute ishin të pamjaftueshme për sigurimin e shumës së nevojshme e cila për hir të së vërtetës është goxha e lartë për tu përballuar nga një grup kaq i vogël individësh. Përsëri nuk mungoi gatishmëria e muslimanëve të mirë për të shtyrë borxhin e vjetër madje jo vetëm kaq por edhe për të dhënë borxhe të reja.

Kështu që mbas përfundimit komplet të ambienteve të shoqatës kemi këtë gjendje të borxheve:

1. 20.000€ deri më 21.06.2017

2. 180.000€ deri në ramazan 2018

3. 15.000€ deri në gusht 2018

3. 4.000€ deri në mars 2019

Borxhi në total: 219.000€

Ju lutemi të vazhdoni me kontributet tuaja të sinqerta edhe nëse janë të vogla, sepse për xhamitë askush nuk kujdeset përveç besimtarëve të vërtetë.

Kontributin tuaj mund ta dërgoni në konton speciale për këtë synim:

Konto për Austri dhe të gjitha vendet tjera pos Zvicra

Emri: Albanisch Islamischer Kulturverein Bujaria

Emri i bankës: Raiffeisen Bank

IBAN: AT173400000102773984

BIC-Code:RZOOAT2L

 

Konto special për ata që jetojn në Zvicër

Emri: Jugendverein Tawhid

Konto Nr . 3500-4.385518.2

Iban : Ch21 0070 0350 0438 5518 2

Bic Swift : ZKBKCHZZ80A

Clearing nr . 700

Postkonto : 80-151-4

Adresa : Härdlistrasse 10
8957 Spreitenbach

Çfarëdo shifre që na dërgoni ajo neve sigurisht do na ndihmojë shumë dhe do na bëjë borxhli të lutemi tek Allahu që juve t’jua shtojë të mirat, t’jua ruajë të dashurit tuaj dhe t’ju gëzojë në dynja dhe ahiret.

Paraprakisht ju falënderojmë!

Aktivitete

aktiviteteVendi ku zhvillojmë kryesisht aktivitetet tona ambientet që gjenden në Wienerstr.288, 4030, Linz. Ajo është e hapur çdo ditë për çdo kohë të namazit dhe aty është i pranishëm imami i xhamisë tonë. Namazi i xhumasë falet në ora 14 në kohën verore, kurse në ora 13 në kohën dimërore.

Orari i aktiviteteve arsimore:

 1. Të shtunën mbas namazit të jacisë me orën dimërore dhe mbas namazit të akshamit me orën verore: ligjëratë e përgjithshme.
 2. Hutbja e xhumasë fillon ora 14.00 (13.00 me orën dimërore) . Namazi i xhumasë falet ora 14.30 (13.30)
 3. Për leximim e Kur´anit kontaktoni hoxhën në xhami ose në Tel nr. 0677 62 51 8157
 4. Mësim besimi për fëmijë zhvillohet në ditën e diel para dhe mbas namazit tö drekës.

Integracioni

Shoqata jonë përpiqet të jetë aktive në çdo projekt të dobishëm që do të reflektojë pozitivisht në integrimin e anëtarëve të saj në shoqërinë austriake dhe përfaqësimin e kulturës tonë fetare islame dhe kombëtare shqiptare.

Daveti (Thirrja islame )

Thirrja në rrugë të Allahut është aktiviteti më i mirë që mund ta bëjë një njeri, kështu që ne përpiqemi që këtë ta arrijmë nëpërmjet:

 1. Daljes tonë në Flohmarkt (Pazar), ku bëjmë njoftimin e njerëzve me shoqatën, materialet dhe aktivitetet tona.
 2. Shperndarja e materialeve fetare islame aty ku paraqitet nevoja.
 3. Faqes tonë në internet dhe rrjeteve sociale.

Sporti

 1. Përgjatë tërë vitit, qoftë verë apo dimër, së paku një herë në javë organizojmë aktivitet sportiv.
 2. Organizimi i Notit për të dyja gjinitë
 3. Organizimi dhe pjesëmarrja nëpër turnire të ndryshme.

Argëtimi dhe pushimi

 1. Organzimi i pikniqeve me grill.
 2. Organizimi i vizitave dhe ekskurzioneve të ndryshme.

Për më shumë informacione na vizitoni direkt në xhami ose kontaktoni kryetarin e shoqatës: Selim Gashi: Tel : 0664 52 41 231

Anetaresimi

anetaresohu1Shoqata “BUJARIA” shpenzimet e aktiviteteve të saj i mbulon kryesisht me anëtarësitë të cilat i paguajnë të gjithë ata që janë të anëtarësuar në shoqatë. Një praktikë të tillë e gjejmë edhe te metoda e Pejgamberit i cili ne mënyrë të herarshme bënte thirrje për ndihma vullnetare në organizimet e radhës si p.sh. për ndërtimin e veprave të ndryshme publike dhe në rastet kur bonjakët dhe të varfërit kërkonin ndihmë.

Çdo kush i cili anëtarësohet duke paguar shumën mujore apo vjetore rregullisht, atë e bën për të mirën e vetes së tij në radhë të parë, sepse Allahu thotë në Kuran: “Shembulli i pasurisë së atyre që e japin në rrugën e Allahut është si i një kokrre që i mbinë shtatë kallinj, në secilin kalli njëqind kokrra. Allahu ia shumëfishon (shpërblimin) atij që dëshiron, Allahu është bujar i madh, i di qëllimet” Bekare: 261.

Në të njëjtën kohë keni kontribuuar për një terren që do të mundësojë ambient për praktikimin e disa ritualeve të fesë islame, për organizime të ndryshme kombëtare dhe fetare-kulturore.

Kurse më e rëndësishmja është se keni investuar për të ardhmen e fëmijëve tuaj, sepse ky është vend ku kultivohet vetëdija fetare dhe gjuha amtare.

Për shumën mujore/ vjetore të anëtarësimit nuk është vendosur ndonjë shumë e caktuar, sepse anëtarësimi është ndihmë dhe ndihma nuk përkufizohet, prandaj kemi nga anëtarët që paguajnë nga 20, 50, 80, 120 apo 150 euro në muaj.

Bëhu pjesë në punë të hairit!

Emri: Albanisch Islamischer Kulturverein Bujaria

Emri i bankës: Raiffeisen Bank

IBAN: AT70 3400 0000 0277 3984

BIC-Code:RZOOAT2L

 

Jeni të mirëpritur në çdo kohë.

Me respekt

KRYESIA E SHOQATES BUJARIA

 

 

 

 

Kryesia

Kryesia

kryesia

Kryetar: Arsim Kuleta +43 676 55 21 259

Zv. kryetar: Raif Ademi

Sekretar: Burim Topalli

Zv. Sekretar: Selim Gashi

Arkëtar: Donlir Ejupi

Zv Arkëtar: Alber Kryeziu

Imami

Ne ndertim...

Top